Schlumbergera opuntioides

Schlumbergera opuntioides

Aile Ağacı
Bilimsel İsmi
Schlumbergera opuntioides (Loefgr. & Dusén) D.R.Hunt
Diğer İsimleri
Epiphyllum opuntioides, Zygocactus opuntioides, Epiphyllanthus opuntioides, Epiphyllum obovatum, Epiphyllanthus obovatus
Familya
Cactaceae
Çiçek Renkleri
Pembe, Mor
Kökeni
Brezilya (Güney Amerika)
Karşılaşılabilirlik
Koleksiyonlarda Yaygın Değil
Hakkında

Schlumbergera opuntioides, genellikle yaşlandıkça sertleşen dikenlere sahip, yeşil yapraksız gövdelere sahip, çalı şeklinde bir türdür. 1,2 m yüksekliğe kadar büyür. Gövde bölümleri etli ve düzdür. Yaşlandıkça daha odunsu ve silindirik hale gelirler. Görünüşü Opuntia türlerine benzediği için S. opuntiodides şeklinde adlandrılmıştır. Schlumbergera opuntioides, Brezilya'nın güneydoğusundaki kıyı dağlarına (São Paulo, Minas Gerais ve Rio de Janeiro) özgüdür. Nemli ormanlarda ve kayalık alanlarda, .1700 - 2.400 m arasındaki yüksekliklerde, ağaçlarda veya kayalarda yetişerek meydana gelir.

Schlumbergera opuntioides, parlak ama dolaylı ışığı tercih eder. Doğrudan güneş ışığı yapraklarında yanıklara neden olabilir. Bu yüzden, güneş ışığını doğrudan almayan ama yeterince aydınlık bir konum idealdir. Toprağı kurudukça sulama yapılmalıdır. Toprağın sürekli ıslak kalması kök çürümesine yol açabilir. Mümkünse, kireç içermeyen yağmur suyu veya arıtılmış su kullanılması önerilir. Kireçli su zamanla toprakta birikerek bitkinin besin alımını olumsuz etkileyebilir.

Schlumbergera opuntioides, suyun kolayca akıp gitmesini sağlayan hafif ve geçirgen bir toprak karışımı gerektirir. Kaktüs ve sukulent karışım toprakları Schlumbergera türleri için idealdir. Fazla suyun kolayca akıp gitmesi için drenaj delikleri olan bir saksı kullanılmalıdır.

Schlumbergera opuntioides genellikle budamaya ihtiyaç duymaz, ancak şekillendirme veya boyutunu kontrol altında tutmak için gerektiğinde budama yapılabilir. Çiçeklenme sonrası, bitkinin daha gür olması için uç kısımlardan budama yapılabilir. Üretimi de kolay bir türdür. Dallarından, gövdeye zarar vermeden çelikler ayırarak çoğaltma işlemi yapılabilir. Kaktüs - sukulentler için uygun gübreler kullanılabilir. Fazla gübreleme kök yanmasına sebep olacağı için, kullanılan gübrenin talimatlarına uygun verilmeli.

Instagram'da Takip Et
@insukuland