Crassula acinaciformis

Crassula acinaciformis

Aile Ağacı
Yaygın İsmi
Giant Crassula
Bilimsel İsmi
Crassula acinaciformis Schinz
Diğer İsimleri
Crassula alooides, Crassula goetzeana, Crassula inaequalis, Purgosea aloides, Turgosea aloides
Familya
Crassulaceae
Çiçek Renkleri
Beyaz
Kökeni
Güney Afrika
Karşılaşılabilirlik
Nadir
Hakkında

Crassula acinaciformis, strese girdiğinde kırmızıya dönüşen yeşil ile sarımsı yeşil yapraklardan oluşan büyük, genellikle tek bir rozet oluşturan etli bir bitkidir. Pek çok beyaz ila soluk sarı çiçek içeren düz tepeli çiçeklenme de dahil olmak üzere 1,3 m uzunluğa kadar büyür. Yapraklar, ince dişli kenarlara sahip,  40 cm uzunluğa ve 10 cm genişliğe kadar dar üçgen şeklindedir. Çiçekler yaz ortasından sonbahara kadar görünür.

Crassula acinaciformis, için ideal koşulları sağlamak, onun sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını garantiler. Crassula acinaciformis için en önemli bakım noktası, aşırı sulamadan kaçınmaktır. Bu bitkilerin kökleri suyu etkili bir şekilde depolayabildiği için, toprak tamamen kurumadan su vermekten kaçınmak gerekir. Işık ihtiyacı yüksek olan bu sukulent, doğrudan güneş ışığından hoşlanır; ancak öğle saatlerindeki şiddetli güneş ışığı yapraklarında yanıklara yol açabilir. Bu sebeple, sabah veya akşam saatlerinde doğrudan güneş ışığı alabileceği bir konum idealdir. Kış aylarında da yeterli ışık alması gerekir. Crassula acinaciformis'i ekim ve yeniden saksılama işlemleri için ise, suyun kolayca drenajını sağlayacak ve hava akışını destekleyecek gevşek, kumlu bir toprak karışımı kullanılmalıdır. Boyu ile orantılı bir saksı tercih edilmelidir. Saksının altında drenaj delikleri olması önemlidir. 

Crassula üretimi, gübreleme, budama ve toprak - saksı değişim gelişim dönemleri olan bahar aylarında yapılır. Crassula acinasciformis sukulenti çelikleri kullanılarak üretimi yapılabilir. Çelik yöntemi,  gövdenin dikkatlice ayrılması ve birkaç gün boyunca kuruması için bekletilmesini gerektirir. Daha sonra, yara kısmı toprağa gelecek şekilde dikimi yapılara üretim süreci başlatılır. Gübre, Mart ve Haziran arası verilmeli ve sadece sukulentler için uygun ürünler kullanımalı. 

Instagram'da Takip Et
@insukuland